Διαγωνισμός 2016

6ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον 6ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ!

Η διαδικασία : Οι ομάδες αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και τα προϊόντα παρακολουθώντας σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων και λαμβάνοντας καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες, με την υποστήριξη της ΔΑΣΤΑ και της ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές/τριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και οι απόφοιτοι των τελευταίων 3 ετών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες το πολύ πέντε ατόμων. Ενθαρρύνεται η διεπιστημονικότητα, μέσω της σύνθεσης ομάδων από μέλη διαφορετικής/συμπληρωματικής κατάρτισης και τεχνογνωσίας. Πρέπει τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας να είναι φοιτητής/τρια ή νέος απόφοιτος του ΟΠΑ.

Κατηγορίες Διαγωνισμού : Οι ομάδες επιλέγουν μία εκ των τεσσάρων κατηγοριών στην οποία θα ανάπτυξουν την πρότασή τους: 
(α) Γενική Κατεύθυνση, 
(β) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, 
(γ) Πράσινη και Κοινωνική επιχειρηματικότητα, 
(δ) Ανάπτυξη Προϊόντος, ως ειδική κατηγορία που εισάγεται το 2016 για πρώτη φορά. Διευκρινίζεται ότι στην κατηγορία αυτή μπορούν να ενταχθούν φυσικά προϊόντα και όχι εφαρμογές (applications) ή λογισμικό, ούτε τρόφιμο, μπογιές κλπ. Τα τελευταία μπορούν να ενταχθούν σε μία από τις προηγούμενες κατηγορίες του Διαγωνισμού.

Έπαθλα Διαγωνισμού : Οι ομάδες που διακρίνονται στον Διαγωνισμό έχουν την ευκαιρία να λάβουν κεφάλαιο σποράς από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εφόσον ξεκινήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και να λάβουν εξειδικευμένες επαγγελματικές υπηρεσίες και χώρο συνεργασίας από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation) του ΟΠΑ.

Προαναγγελία Διαγωνισμού 2016

Προαναγγελία 6ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος το πανεπιστήμιό μας θα υλοποιήσει τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας!

Τα προηγούμενα χρόνια περισσότεροι από 400 φοιτητές και απόφοιτοι του ΟΠΑ έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό και έχουν εκπονηθεί περισσότερα από 120 πλήρη επιχειρηματικά σχέδια! Πολύ αξιόλογες ομάδες κατάφεραν να ξεκινήσουν με επιτυχία επιχειρηματική δράση, όπως οι ομάδες Bloode και Peripatos που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό του 2015!

Ήδη οι νέες ομάδες που αναπτύσσουν ιδέες για κοινωνικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει δουλειά, με τις δράσεις που διοργανώσαμε στην αρχή του εξαμήνου σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και το εργαστήριο USE και τις Επίκουρες Καθηγήτριες Ο.Κυριακίδου και Ε.Σαλαβού!

Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των σεμιναρίων και δράσεων που θα υλοποιηθούν στους επόμενους μήνες για την προετοιμασία και την υποστήριξη των νέων ομάδων μας που θα αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Σημειώνοντας ότι η υποβολή των επιχειρηματικών ιδεών στην Α’Φάση του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί πριν τις διακοπές του Πάσχα, σας προσκαλούμε να μείνετε συντονισμένοι με τα μέσα ενημέρωσής μας (ιστοσελίδα ΜοΚΕ και σελίδα στο facebook) για να ενημερωθείτε για τις προσεχείς δράσεις μας!

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 στις 17:30 απόγευμα για να συζητήσουμε με τους ειδικούς από το εξωτερικό τρόπους για να ξεκινήσει κανείς εύκολα και οικονομικά την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών!

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Παρακαλούμε εγγραφείτε στον σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση.

Στάδια του Διαγωνισμού 2016 & Συμμετοχή

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας 2016 εξελίσσεται σε 3 στάδια:

• 1η Φάση: Εως 16 Μαϊου 2016 - ΝΕΑ Ημερομηνία 
Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται ενημέρωση των ενδιαφερομένων και η υποβολή Επιχειρηματικής Ιδέας σε συνοπτικό έντυπο.

Για τη συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό καλείσθε να γράψετε μια σύντομη, σαφή και τεκμηριωμένη περιγραφή της επιχειρηματικής σας ιδέας που δε θα ξεπερνάει τις 3 σελίδες, σύμφωνα με το Έντυπο Υποβολής Επιχειρηματικής Ιδέας.  Στη συνέχεια θα πρέπει να εισέλθετε στο AUEB Management Portal και συγκεκριμένα στο σύστημα online διαχείρισης επιχειρηματικών διαγωνισμών ( AUEB Competitions ) και να δημιουργήσετε την ομάδα σας και να υποβάλετε το παραδοτέο σας.

Σημαντική σημείωση αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής της πρότασής σας: Παρακαλούμε μόλις κάνετε "Οριστική Υποβολή" του Εντύπου Υποβολής της Επιχειρηματικής σας Ιδέας στο σύστημα AUEB Business Competitions να μας αποστείλετε ενημερωτικό email στο mke@aueb.gr, αναφέροντας: το όνομα της ομάδας και τον "αρχηγό" της και ότι έγινε οριστική υποβολή στο σύστημα και να αναμένετε επιβεβαιωτικό email από τη ΜοΚΕ ΟΠΑ. Αν δεν λάβετε επιβεβαιωτικό email η συμμετοχή σας δεν είναι έγκυρη.

Όλες οι επιχειρηματικές προτάσεις θα αξιολογηθούν από ομάδα έμπειρων αξιολογητών που στελεχώνεται από καθηγητές, μέλη συλλογικών φορέων επιχειρηματικότητας και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου. Η επιτροπή αξιολόγησης στο στάδιο εύρεσης της καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας θα κρίνει τις επιχειρηματικές προτάσεις με κριτήρια την καινοτομία, ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα, την τεκμηρίωση, τη σύσταση της επιχειρηματικής ομάδας και την πληρότητα αναφορικά με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού. Βάσει των κριτηρίων αυτών 15 περίπου ομάδες θα προκριθούν στη 2η Φάση του Διαγωνισμού.
Στις 17 Μαϊου 2016 θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι οποίες θα παρακολουθήσουν σειρά σεμιναρίων επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

Προθεσμία Υποβολής Επιχειρηματικής Ιδέας: 16 Μαΐου 2016 - ΝΕΑ Ημερομηνία Υποβολής 
Σημείωση: Όλες οι ομάδες θα λάβουν σχόλια (feedback) για το παραδοτέο τους, ασχέτως του επίπεδου του διαγωνισμού στο οποίο θα φτάσουν.

• 2η Φάση: 17 Μαϊου – 3 Ιουνίου 2016 
Στο στάδιο αυτό οι συμμετέχοντες καλούνται να δουλέψουν εντατικά στην έρευνα αγοράς τους ώστε να διαμορφώσουν την πρόταση αξίας του προϊόντος/υπηρεσιών τους. Στο τέλος της φάσης αυτής, οι ομάδες καλούνται να συντάξουν το πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο του εγχειρήματός τους.

Σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων & Συμβουλευτική Καθοδήγηση 
Οι ομάδες που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού θα παρακολουθήσουν μία σειρά σεμιναρίων επιχειρηματικής επιτάχυνσης που θα ακολουθεί κλιμακωτά την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας και του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη της 2ης Φάσης του Διαγωνισμού.
Στο πλαίσιο της περιόδου επιχειρηματικής επιτάχυνσης, θα δοθεί η ευκαιρία οι ομάδες να λάβουν υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες στο πλαίσιο συναντήσεων - mentoring sessions. Κατά το mentoring session κάθε ομάδα θα συναντήσει κατ’ιδίαν τουλάχιστο 2 μέντορες και θα συζητήσει μαζί τους τα βασικά στοιχεία του επιχειρηματικού της μοντέλου, επωφελούμενη από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των μεντόρων.

Τα παραδοτέα της 2ης Φάσης για τις κατηγορίες (α), (β) και (γ) του Διαγωνισμού είναι i) το επιχειρηματικό μοντέλο βάσει της μεθοδολογίας του επιχειρηματικού καμβά και ii) το επιχειρηματικό σχέδιο του προτεινόμενου εγχειρήματος. Το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να έχει έκταση έως 25 σελίδες Α4, μαζί με τα περιεχόμενα, τα σχεδιαγράμματα, τους πίνακες και τα παραρτήματα. Η γραμματοσειρά θα είναι Calibri με μέγεθος 11, διάστιχο 1,5 με πλήρη στοίχιση. 
Για την κατηγορία (δ) τα παραδοτέα είναι: i) το Αρχείο Προδιαγραφών του Προϊόντος και ii) Ανάλυση Στοιχείων Αγοράς και Ανταγωνιστικότητας (concept προϊόντος, ανάλυση επιχειρηματικού καμβά, συνεντεύξεις πελατών/χρηστών, benchmarking product, κοστολόγηση προϊόντος (cost structure)), ακριβείς οδηγίες για τα οποία θα παρασχεθούν κατά τη 2η Φάση του Διαγωνισμού και στο εξειδικευμένο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί.

Η 2η Φάση ολοκληρώνεται με την υποβολή του Επιχειρηματικού Σχεδίου του προτεινόμενου εγχειρήματος στις 15 Ιουλίου 2016 και πάλι μέσω του προφίλ της ομάδας στο σύστημα ψηφιακής διαχείρισης επιχειρηματικών διαγωνισμών του AUEB Management Portal.

Εργαλεία και πρότυπα για τη σύνταξη ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου μπορείτε να αναζητήσετε στο πεδίο του ιστοτόπου της ΜοΚΕ "Θέματα Επιχειρηματικότητας".

Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τη 2η Φάση του Διαγωνισμού καταθέτοντας το τελικό παραδοτέο θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 θα ανακοινωθούν οι 6 ομάδες που θα προκριθούν στην Γ’ Φάση του Διαγωνισμού.

• 3η Φάση: Τέλη Σεπτεμβρίου – Αρχές Οκτωβρίου 2016 
Στην τελική φάση του Διαγωνισμού οι 6 ομάδες που αξιολογήθηκαν υψηλότερα στην Β’ Φάση θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού. Βάσει των αξιολογήσεων του τελικού αυτού θα αναδειχθούν οι 3 ομάδες που θα καταλάβουν τις 3 πρώτες θέσεις στον Διαγωνισμό.

Την πλήρη περιγραφή του 6ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ και των σταδίων του μπορείτε να δείτε και στο έγγραφο.

Όροι και Προϋποθέσεις 2016

Δικαίωμα Συμμετοχής

Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί φοιτητές καθώς και οι απόφοιτοι μέχρι 3 ετών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες το πολύ πέντε ατόμων. Ενθαρύνονται οι ομάδες που θα συσταθούν να αποτελούνται από μέλη μικτού επιπέδου εκπαίδευσης και επιστημονικής κατάρτισης/τεχνογνωσίας, αυξάνοντας τη συμπληρωματικότητα και τη διεπιστημονικότητα της ομάδας. Μέλη της ομάδας μπορούν να είναι και μη φοιτητές ή απόφοιτοι του ΟΠΑ – πρέπει όμως τουλάχιστον ένα μέλος είναι φοιτητής/τρια ή απόφοιτος/η του ΟΠΑ. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μέλος αυτό θα οριστεί και ως εκπρόσωπος επικοινωνίας της ομάδας.

Θεματικά Πεδία Διαγωνισμού

Οι ομάδες πρέπει να επιλέξουν μία κατηγορία στην οποία θα εντάξουν την πρότασή τους:
• Γενική Κατεύθυνση
• Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
• Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική επιχειρηματικότητα
• Ανάπτυξη προιόντος

Εμπιστευτικότητα

Όλες οι επιχειρηματικές ιδέες θα αντιμετωπιστούν με απόλυτη εμπιστευτικότητα σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού και το μόνο που θα δημοσιευτεί θα είναι το όνομα του προϊόντος ή της υπηρεσίας που θα βραβευτεί, μαζί με μία σύντομη περιγραφή την οποία η ομάδα θα πρέπει να υποβάλει μαζί με το παραδοτέο της για σκοπούς δημοσιότητας. 
Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και οι Μέντορες συνεργάζονται με το ΟΠΑ αποδεχόμενοι τους όρους του κώδικα δεοντολογίας του πανεπιστημίου, από την έναρξη της συνεργασίας τους με το ΟΠΑ.
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να κατοχυρώσουν νομικά την ιδέα/ το προϊόν/ την υπηρεσία/ την επιχειρηματικής πρόταση που υποβάλουν στον Διαγωνισμό, μπορούν να απευθυνθούν στους αρμόδιους οργανισμούς (όπως Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησία, Creative Commons).

Σεμινάρια 2ης Φάσης 6ου Διαγωνισμού

Τα σεμινάρια προσφέρονται για τις ομάδες που έχουν προκριθεί στη 2η Φάση του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ.

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις πλέον των συμμετοχών των ομάδων της 2ης Φάσης, αυτές θα διατεθούν κατά προτεραιότητα σε ενδιαφερομένους. Παρακαλούμε αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο επικοινωνήστε με τη ΜοΚΕ ΟΠΑ στο mke@aueb.gr

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των σεμιναρίων στον σύνδεσμο.

Εκδήλωση Βράβευσης 6ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αφορμή την ολοκλήρωση του 6ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑπραγματοποίησε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίουεκδήλωση βράβευσης των διακριθεισών επιχειρηματικών ομάδων του διαγωνισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας - Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEinσε ένα κλίμα γεμάτο αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη που επεσήμανε την σημασία που δίνει το ΟΠΑ σε θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Ακολούθησε καλωσόρισμα και παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από τον Ιδρυματικό της Υπεύθυνο Καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη.

Εντυπωσιακή είναι η δράση της ΜοΚΕ του ΟΠΑ καθώς στα έξι χρόνια λειτουργίας της καταγράφει πάνω από 6.100 ωφελούμενους, πάνω από 220 συνεργασίες με συνεργαζόμενους φορείς, μέντορες και ειδικούς, και τουλάχιστον 77 εξειδικευμένα εργαστήρια και διαλέξεις σε θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας, όπως επιχειρηματικού σχεδίου, επιχειρηματικού παιγνίου και προσομοίωσης των πρώτων σταδίων ίδρυσης μιας νέας επιχείρησης.

Επιπλέον, καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας της μέχρι τώρα η ΜοΚΕ του ΟΠΑ διακρίθηκε για την εξωστρέφεια και τη διασύνδεσή της με τον επιχειρηματικό κόσμο, μέσα από την οργάνωση μιας σειράς από ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες με καλεσμένους περισσότερους από 65 ειδικούς για ενίσχυσή της γνώσης και της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών του Πανεπιστήμιου. Παράλληλα, η ΜοΚΕ του ΟΠΑ έχει εισάγει μια σειρά από καινοτόμους θεσμούς όπως η εκδήλωση "Ημέρα Καριέρας Start-up", η οποία στα 3 χρόνια πραγματοποίησής της έχει προσελκύσει πάνω από 500 φοιτητές ή/και αποφοίτους του ΟΠΑ και 57 συμμετοχές νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων και ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας. Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ διοργανώνεται από τη ΜοΚΕ του ΟΠΑ για 6 συνεχή έτη με τη συμμετοχή 553 φοιτητών/-τριών & νέων αποφοίτων του ΟΠΑ. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 123 προπτυχιακοί/-ές και μεταπτυχιακοί/-ές φοιτητές/-τριες, που εργάστηκαν σε 45 ομάδες αναπτύσσοντας αντίστοιχες επιχειρηματικές προτάσεις. Οκτώ από τις ομάδες αυτές διαγωνίσθηκαν στη νέα κατεύθυνση του Διαγωνισμού, με αντικείμενο το σχεδιασμό νέων προϊόντων, σχεδιάζοντας καινοτόμα και πρωτότυπα προϊόντα.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των δράσεων του Φοιτητικού Ομίλου Επιχειρηματικότητας Thinkbiz από την Αντιπρόεδρο του κα. Λένια Μιλτιάδους. Η κυρία Μιλτιάδους παρουσίασε στο κοινό τις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις του Ομίλου, όπως η διοργάνωση επισκέψεων σε start-ups, αλληλεπιδραστικών σεμιναρίων και παιχνιδίων σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη απένειμαν επαίνους στις 16 ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού. Ακολούθησε η ανακοίνωση και η βράβευση των νικητριών ομάδων. Συγκεκριμένα, βραβείο για την καλύτερη πρόταση στην κατηγορία "Σχεδιασμός Νέου Προϊόντος" έλαβαν οι ομάδες Greek LightCam (Γαρυφαλιά Μίνου, Έλενα Στάμου) για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος ασφαλείας και Mypipila (Αρτικοπούλου Φωτεινή, Γκότση Χρύσα, Μαγιάκου Μάγδα, Μιχαλοπούλου Δήμητρα) για τη σχεδίαση μιας πιπίλας που επιτρέπει την εύκολη και εύχρηστη χορήγηση φαρμάκου σε βρέφη ή μικρά παιδιά. Παράλληλα, βραβείο καλύτερης επιχειρηματικής πρότασης έλαβαν οι ομάδες Εναλεία (Λευτέρης Αραπάκης, Σταμάτης Βόγλης, Γιώργος Τσώλης) για τη δημιουργία της πρώτης επαγγελματικής σχολής αλιείας στην Ελλάδα, Learning Out of the Box (Αικατερίνη Κοτσίνα, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Γιώργος Τερμεντζόγλου) για την ανάπτυξη μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας για παιδιά, που συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και Parky App (Θεόδωρος Νικόλαος Σωτηρίου, Μαρία-Ζωή Παπαιωάννου, Χρήστος Χατζής, Μάριος Γιάκαλος) για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για smartphone για την αντιμετώπιση του προβλήματος εύρεσης θέσεων στάθμευσης.

Αμέσως μετά εξέχοντα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύτηκαν για την επιτυχημένη τους πορεία. Ο κύριος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita Α.Ε. και ο κύριος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις απόψεις τους για το πως αληθινά επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι αυτός που δεν προδίδει τις αξίες του. Την εκδήλωση έκλεισε ο ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης (Προεδρος της Ελληνικης Κεφαλαιαγοράς), ο οποίος αναφέρθηκε στο πλαίσιο crowdfunding που θα εφαρμοσθεί στο μέλλον στην Ελλαδα για την χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωριστούν με τις 16 ομάδες που διακρίθηκαν στην τελευταία φάση του 6ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ στην έκθεση που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό στον χώρο του ACEin.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα μεταξύ των οποίων ο Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Δημήτρης Γκρίτζαλης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας Καθηγητής Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, ο Ιδρυματικός Υπεύθυνος της ΔΑΣΤΑ Καθηγητής Θεόδωρος Αποστολόπουλος, αρκετοί καθηγητές του ΟΠΑ, φοιτητές, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών/-τριών και αποφοίτων.

Δείτε το βίντεο της τελετής βράβευσης σ' αυτόν εδώ το σύνδεσμο.