Διαγωνισμός 2020

Ο 10ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας της ΜοΚΕ ΟΠΑ είναι γεγονός!

Μη χάσεις την μοναδική ευκαιρία να λάβεις ανατροφοδότηση, υποστήριξη και καθοδήγηση πάνω στην επιχειρηματική σου ιδέα! 

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο. 

Αποτελείται από τρεις φάσεις, ξεκινώντας από την υποβολή της ιδέας, την υποβολή του επιχειρηματικού σχεδίου, και τέλος την παρουσίαση της ιδέας σε μια κριτική επιτροπή. Σε κάθε φάση οι συμμετέχοντες λαμβάνουν σημαντική ανατροφοδότηση από έμπειρους επιχειρηματίες, επενδυτές, ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), και ειδικούς σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Οι νικήτριες ομάδες λαμβάνουν υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, σε συνεργασία και με την θερμοκοιτίδα του Πανεπιστημίου, ACEin, ενώ όσες προβούν σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας λαμβάνουν και μικρή χρηματική ενίσχυση. 

Φέτος ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, αριθμώντας μέχρι τώρα πάνω από 430 συμμετοχές ομάδων!

 

Όροι συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό: 

α) σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων, από τα οποία τουλάχιστον ένα μέλος να είναι προπτυχιακός, μεταπτυχιακός ή διδακτορικός φοιτητής/-τρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνων (ΟΠΑ) ή απόφοιτος/η ΟΠΑ των τελευταίων δυο ετών  ​​.

ή / και

β) μεμονωμένα, εφόσον είναι προπτυχιακός, μεταπτυχιακός ή διδακτορικός φοιτητής/-τρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνων (ΟΠΑ) ή απόφοιτος/η ΟΠΑ των τελευταίων δυο ετών ​​.

 

 

Φάσεις Διαγωνισμού και Συμμετοχή

1η Φάση: Υποβολή Επιχειρηματικής Ιδέας 
Προθεσμία: 13 Απριλίου 2020

Για τη συμμετοχή σου στην 1η φάση του διαγωνισμού:

  1. Κατέβασε το Έντυπο Υποβολής Επιχειρηματικής Ιδέας που θα βρεις επισυναπτόμενο στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης. 
  2. Μπες στο σύστημα ψηφιακής διαχείρισης επιχειρηματικών διαγωνισμών του ΟΠΑ https://competitions.aueb.gr/ με τα στοιχεία του email σου στο ΟΠΑ ή κάνε εγγραφή.
  3. Επίλεξε τον 10ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας πατώντας το κουμπί (+).
  4. Δημιούργησε την πρότασή σου.
  5. Προσέθεσε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου γνωστοποιώντας τους το κλειδί της πρότασης, ώστε να εισέλθουν στο σύστημα και να αιτηθούν τη συμμετοχή τους σε αυτή, εισάγοντας το κλειδί της. Η ολοκλήρωση των προφίλ όλων των μελών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της υποβολής της πρότασης.
  6. Υπόβαλε το συμπληρωμένο Έντυπο Υποβολής Επιχειρηματικής Ιδέας. 
  7. Στείλε μήνυμα στο mke@aueb.gr, αναφέροντας το όνομα της ομάδας και τον «αρχηγό» και ότι έγινε οριστική υποβολή στο σύστημα.

 

2η Φάση: Υποβολή Επιχειρηματικού Σχεδίου 
Προθεσμία: 31 Ιουλίου 2020

Στο στάδιο αυτό πραγματοποιείται η ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας και του επιχειρηματικού σχεδίου, και σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων και mentoring sessions.

Σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων & συμβουλευτική καθοδήγηση
Οι ομάδες που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού θα παρακολουθήσουν μία σειρά σεμιναρίων επιχειρηματικής επιτάχυνσης που θα ακολουθεί κλιμακωτά την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας και του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη της 2ης Φάσης του Διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της περιόδου επιχειρηματικής επιτάχυνσης, οι ομάδες θα λάβουν υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες στο πλαίσιο συναντήσεων - mentoring sessions. Κατά τα mentoring sessions κάθε ομάδα θα συναντήσει κατ' ιδίαν τουλάχιστον 3 μέντορες και θα συζητήσει μαζί τους τα βασικά στοιχεία του επιχειρηματικού της μοντέλου, επωφελούμενη από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των μεντόρων.

Το παραδοτέο της 2ης Φάσης του Διαγωνισμού είναι το επιχειρηματικό σχέδιο του προτεινόμενου εγχειρήματος.

Αρχές Σεπτεμβρίου 2020 θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα προκριθούν στην 3η φάση του Διαγωνισμού.

Η 2η Φάση ολοκληρώνεται με την υποβολή του επιχειρηματικού σχεδίου του προτεινόμενου εγχειρήματος στις 31 Ιουλίου 2020 και πάλι μέσω του προφίλ της ομάδας στο σύστημα ψηφιακής διαχείρισης επιχειρηματικών διαγωνισμών του ΟΠΑ https://competitions.aueb.gr/.

Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν τη 2η Φάση του Διαγωνισμού καταθέτοντας το τελικό παραδοτέο θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

3η Φάση: Παρουσίαση των επιχειρηματικών προτάσεων των διακριθεισών ομάδων στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού με σκοπό την ανάδειξη των νικητριών ομάδων (μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020).

Εντός του Απριλίου 2020, θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα προκριθούν στη 2η Φάση.

Κατηγορίες Διαγωνισμού

Οι ομάδες επιλέγουν μία εκ των τεσσάρων κατηγοριών στην οποία θα αναπτύξουν την πρότασή τους:

(α) Χρηματο-οικονομικές Υπηρεσίες, (β) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Τεχνολογίες Πληροφορικής, (γ) Πράσινη ή Κοινωνική επιχειρηματικότητα, (δ) Γενική Κατεύθυνση.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα στάδια και την εξέλιξη του Διαγωνισμού θα αναρτώνται, καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησής του, στην ιστοσελίδα της ΜοΚΕ ΟΠΑ https://www.aueb.gr/mke.