Μετασχηματίζοντας την απρόσμενη δυσκολία σε ευκαιρία

Οδεύουμε προς το τέλος αυτής της χρονιάς, μιας χρονιάς που μας επιφύλαξε την τόσο αναπάντεχη και δυσάρεστη κατάσταση που διαμόρφωσε η πανδημία του SARS-CoV-2.

Τα περιοριστικά μέτρα, που ήταν αναπότρεπτο να ληφθούν, στέρησαν από εμάς, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, την πολύτιμη καθημερινή φυσική παρουσία των φοιτητών και φοιτητριών μας στις αίθουσες διδασκαλίας και στους χώρους του πανεπιστημίου. Η σκέψη μας βρίσκεται πάντα μαζί τους και ελπίζω ότι σύντομα θα μπορούμε να τους έχουμε όλους, τα ζωντανά κύτταρα του Οργανισμού μας, και πάλι κοντά μας.

Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε μείνει άπρακτοι, αλλά –αντιθέτως– προσπαθούμε καθημερινά να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα με ευελιξία και γρήγορα αντανακλαστικά, μετασχηματίζοντας την απρόσμενη δυσκολία σε ευκαιρία για να γινόμαστε ολοένα καλύτεροι. Εκτός λοιπόν από την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών μας, που μέχρι σήμερα έχουν εξασφαλίσει με επιτυχία την απρόσκοπτη εξ αποστάσεως διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα για την περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση και άλλων σημαντικών Μονάδων υποστήριξης των φοιτητών και φοιτητριών μας, και συγκεκριμένα της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), μέσω ανάπτυξης συνεργειών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, και του Γραφείου Erasmus+, μέσω διεύρυνσης του δικτύου συνεργασίας του πανεπιστημίου μας με άλλα Ιδρύματα του εξωτερικού.

Με την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αφήσουμε πίσω μας όλη αυτή την περιπέτεια, σας απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου για Καλές Γιορτές, γεμάτες υγεία, ξεγνοιασιά και όμορφες στιγμές με τις οικογένειές σας.