Ημερίδα με θέμα «Οι προοπτικές και ο ρόλος της Κίνας στην περιοχή της Ευρωμεσογείου»

id: 
2657

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα με θέμα «Οι προοπτικές και ο ρόλος της Κίνας στην περιοχή της Ευρωμεσογείου»

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και συζητήθηκε ο ρόλος της Μεσογείου ως θαλάσσιος δρόμος μεταφοράς αγαθών από και προς την Κίνα και η σημαντικότητα των ανεπτυγμένων υποδομών, καθώς και η σημαντική συμβολή της εκπαίδευσης της επόμενης γενιάς επιστημόνων, ειδικών σε θέματα σχετικά με την εμπορική συνεργασία και συνέργειες Κίνας - Ευρώπης και το ευρώ.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και έγινε ανοιχτή συζήτηση σε σχέση με τον ρόλο που έχει παίξει η Κίνα στην Παγκόσμια Ναυτιλία, καθώς επίσης αναλύθηκαν οι ανεπτυγμένοι επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και οι διαβλέπουσες προοπτικές για το μέλλον.

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε το πώς η Μεσογειακή Ευρώπη μεταμορφώνεται σταδιακά στις μέρες μας στο ναυτιλιακό επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Καθηγητής Δημήτριος Μπουραντώνης, Αναπληρωτής Πρύτανη του ΟΠΑ, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, τέως Πρύτανης του ΟΠΑ, ο Καθηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ACEin του ΟΠΑ, Θεόδωρος Αποστολόπουλος, o Massimo Deandreis, Γενικός Διεθυντής του SRM, a member of Intesa Sanpaolo Bank (Center for Economic Studies focused on regional development, Permanent Observatory on the Mediterranean Economy) και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, ο Giovanni Andornino, Αντιπρόεδρος της T.wai, (Torino World Affairs Institute), o Will Alcmaeonid, ο George Economou από G.C. Economou & Associates, ο κ. Ιωάννης Μπέσης και τέλος η κυρία Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση, Aν. Καθηγήτρια του ΟΠΑ που συνέβαλε ουσιαστικά στη διοργάνωση αυτής της ημερίδας. Επιπλέον, την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί φοιτητές, καθώς και εκπρόσωποι από άλλα ιδρύματα (Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) ΕΜΠ, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ίδρυμα Λασκαρίδη κ.λπ.).

Το Video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο:
http://onair.aueb.gr/?vid=3529.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΠΑ

Last updated: 11 April 2018