H πρώτη φοιτήτρια του ΟΠΑ στα νέα διεθνή διπλά μεταπτυχιακά προγράμματα!

Η Lara Nichetti είναι η πρώτη φοιτήτρια του ΟΠΑ που θα ολοκληρώσει σύντομα ένα από τα νέα διεθνή διπλά μεταπτυχιακά μας προγράμματα! Η Lara συμμετείχε στο Double M.Sc. Degree in Statistics &;Finance, που αποτελείται από δύο πτυχία:

  • ένα Master of Science στη Στατιστική, από το ΟΠΑ και
  • ένα Master of Science στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Pavia.

Η Lara δήλωσε ότι η εκπαιδευτική της εμπειρία στο ΟΠΑ ήταν εξαιρετική. Συγκεκριμένα ανέφερε «Μια πτυχή που εκτίμησα ιδιαίτερα ήταν ότι οι καθηγητές μας ανέθεσαν αρκετές εργασίες και μας ζήτησαν να γράψουμε reports. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να εμβαθύνω στο υλικό του προγράμματος και να μάθω να διαχειρίζομαι αποτελεσματικά το διαθέσιμο χρόνο μου. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο διοργάνωσε πολλά σεμινάρια και μαθήματα βραχείας διάρκειας - αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το σύντομο μάθημα για την ανάλυση ποδοσφαίρου. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς μπορούν να εφαρμοστούν τα Στατιστικά Μοντέλα και σε αυτόν τον τομέα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Λάρα.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο το Πανεπιστήμιο που η Lara φαίνεται να έχει απολαύσει! «Στην αρχή φοβόμουν να μετακομίσω σε μια τόσο μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα, αφού προέρχομαι από ένα πολύ μικρό χωριό, αλλά, στο τέλος, πρέπει να πω ότι ήταν υπέροχο... Ένιωσα ότι όλοι ήταν τόσο ήρεμοι και πραγματικά απόλαυσα να πηγαίνω για έναν freddo espresso μετά τα μαθήματα».

Ο καθηγητής κ. Ντζούφρας, Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ, δηλώνει ενθουσιασμένος που το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα. «Το ΟΠΑ διαθέτει πλέον νέα διεθνή σύγχρονα ολοκληρωμένα μεταπτυχιακά προγράμματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, συνεργασιών και διαπραγματεύσεων πολλών ετών. Η Lara, η πρώτη εισερχόμενη φοιτήτριά μας από το Πανεπιστήμιο της Pavia, ήταν εξαιρετική τόσο από την άποψη της ακαδημαϊκής απόδοσης όσο και από την άποψη της προσωπικότητας της. Εκτός από το ακαδημαϊκό κομμάτι, μου άρεσε πολύ που η Λάρα αλληλοεπίδρασε με τους υπόλοιπους φοιτητές και δημιουργούσε φιλίες για μια ζωή. Φέτος, δύο από τους φοιτητές μας (οι πρώτοι εξερχόμενοι φοιτητές διπλών μεταπτυχιακών του ΟΠΑ) θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Παβίας και ανυπομονώ να μάθω λεπτομέρειες για την εμπειρία τους. Αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής όπου περισσότεροι αλλοδαποί φοιτητές θα επισκεφθούν το ΟΠΑ και το Τμήμα Στατιστικής για σπουδές στα εξαιρετικά μεταπτυχιακά μας προγράμματα."

Τα διπλά πτυχία αποτελούν εκπαιδευτικές ευκαιρίες για σύγχρονες σπουδές αλλά και για πολιτιστικές ανταλλαγές.  Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για τέτοιες πρωτοβουλίες που λαμβάνει ως πρωτοπόρος το Τμήμα Στατιστικής και το ΟΠΑ!

Για περισσότερες πληροφορίες:  https://www.aueb-stats.com/dd-aueb-pavia

Ακούστε τη μαρτυρία της Lara: