Tο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE), China

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου εξαμελή αντιπροσωπεία του κινέζικου Πανεπιστημίου Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE), ενός πολύ καλού κινέζικου Πανεπιστημίου με το οποίο το ΟΠΑ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας.

Εκ μέρους του ΟΠΑ τους υποδέχθηκαν στην αίθουσα συγκλήτου ο Καθηγητής κ. Βασίλης Παπαδάκης, Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, o Καθηγητής κ. Βασίλης Βασδέκης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, ο Καθηγητής κ. Γιώργος Χαλαμανδάρης του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, και οι Καθηγητές κος Ιωάννης Ντζούφρας και κα. Αλεξάνδρα Λειβαδά από το Τμήμα Στατιστικής.

Φοιτητές του ΟΠΑ είχαν συμμετάσχει πρόσφατα σε θερινό σχολείο του SWUFE στην Κίνα, και στόχος της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του SWUFE ήταν η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δυο ιδρυμάτων και η εξερεύνηση περαιτέρω τρόπων συνεργασίας. Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ το ΟΠΑ παρέθεσε και γεύμα εργασίας προς τιμήν της κινέζικης αποστολής, συζητώντας δυνατότητας περαιτέρω συνεργασίας. Προέκυψαν ενδιαφέρουσες δυνατότητες, με τις δυο πλευρές να δεσμεύονται να συσφίξουν τις σχέσεις τους ακόμα περισσότερο.