Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχθηκε στις 9 Οκτωβρίου τον Vice Provost for Global Engagement του Πανεπιστημίου Drexel Καθηγητή Rogelio Miñana

To Drexel ιδρύθηκε στην Φιλαδέλφεια (Πενσυλβάνια, ΗΠΑ) στα τέλη του 19ου αιώνα, και είναι ένα Πανεπιστήμιο υψηλού κύρους το οποίο είναι γνωστότερο ίσως για την πολύ στενή σύνδεσή του με την βιομηχανία και την αγορά εργασίας μέσω του προγράμματος συνεργατικής εκπαίδευσης (cooperative education, co-op) το οποίο δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές του να εργαστούν σε εταιρίες ως μέρος των σπουδών τους επί πληρωμή για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 6 έως 18 μήνες. Για τον λόγο αυτό οι απόφοιτοί του είναι σε υψηλή ζήτηση, με ρυθμούς απασχόλησης που ξεπερνούν το 90% μετά την αποφοίτησή τους.

Τον Vice Provost Miñana υποδέχθηκε ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης, στην Αίθουσα Συγκλήτου. Η συζήτηση, η οποία διήρκεσε άνω της μιας ώρας πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα ανταλλαγής φοιτητών και διδασκόντων, κοινών θερινών σχολείων και σύντομων εκπαιδευτικών επισκέψεων, καθώς και η δυνατότητα παροχής κοινών προγραμμάτων σπουδών. Οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν να εντείνουν τις μεταξύ τους συζητήσεις το προσεχές διάστημα.