ΣΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Τμήμα Πληροφορικής
Σε Εκπαιδευτική Άδεια
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 8ος όροφος, Γραφείο 811
Τηλέφωνο: 210 - 8203 653

Ο Βασίλειος Σύρης γεννήθηκε στην Ρόδο. Απέκτησε το Πτυχίο Φυσικής (1990) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το M.S. (Master of Science) στην Επιστήμη Υπολογιστών (1992) από το Northeastern University στην Βοστώνη των Η.Π.Α. και το Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών (1998) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Φεβρουάριο 2009 έως τον Νοέμβριο 2020 ήταν Επίκουρος και Αναπληρωτής Καθηγητής στο ίδιο τμήμα και από τον Νοέμβριο 2002 έως τον Ιανουάριο 2009 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ήταν συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από το 1993 έως το 2015. Την άνοιξη του 2001 ήταν Επισκέπτης Ερευνητής στο Statistics Laboratory του Πανεπιστημίου του Cambridge στην Αγγλία, και το καλοκαίρι του 2001 και του 2006 ήταν Επισκέπτης Ερευνητής (Research Fellow) στα εργαστήρια της British Telecommunications (BT) στην Αγγλία.

Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διαχείριση πόρων και τον έλεγχο κίνησης σε ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, την αξιοποίηση τεχνολογιών κατανεμημένων βιβλίων καταχωρίσεων (Distributed Ledger Technologies - DLTs) και αλυσίδων καταχωρίσεων (blockchains) για έμπιστη επικοινωνία με κινητές συσκευές και συσκευές με περιορισμένους πόρους στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT), και την αρχιτεκτονική μελλοντικών κινητών επίγειων/δορυφορικών και διάχυτων συστημάτων επικοινωνίας. Βασική κατεύθυνση της έρευνας του είναι ο συνδυασμός αναλυτικών μεθόδων και τεχνικών, με την πρότυπη υλοποίηση και αξιολόγηση αυτών σε πραγματικά συστήματα.

Έχει πάνω από 150 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με τη διαδικασία κρίσης, στα οποία περιλαμβάνονται κορυφαία συνέδρια όπως ACM MOBICOM, IEEE INFOCOM, ΙΕΕΕ SECON, ACM SIGMETRICS, και περιοδικά όπως το IEEE Communications Magazine, IEEE Internet Computing, ΙΕΕΕ Transactions on Mobile Computing, IEEE Communications Surveys & Tutorials και Elsevier Computer Networks. Έχει μια διεθνή ευρεσιτεχνία και δύο ελληνικές ευρεσιτεχνίας που αφορούν στη διαχείριση πόρων σε ασύρματα και κινητά δίκτυα. Είναι/υπήρξε μέλος της Επιτροπής Προγράμματος (Technical Program Committee) πολλών διεθνών συνεδρίων, και έχει ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση συνεδρίων, όπως το 19th IEEE International Symposium on a World of Wireless, Mobile and Multimedia – WoWMoM 2018 (Program Committee Co-Chair) και το 7th ΙΕΕΕ PERCOM Workshop on Information Quality and Quality of Service for Pervasive Computing –IQ2S 2015 (Program Committee Co-Chair). Είναι/υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος και Συντονιστής πολλών ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ελληνικό κράτος, και τη βιομηχανία.

Προφίλ Google Scholar

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 27-11-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.